Overview
I Oktober 2017 firades Nordens största boendemässa "Hem, villa och bostadsrätt" i Stockholm och i Göteborg. Kjellgren Kaminsky Architecture blev inbjuda att göra en fri installation om framtidens drömhus som blir något av en udda fågel bland de andra mer traditionella utställarna. Vi kallade vår utställning Drömmarnas Torg och där visade vi fyra exempel på drömhus samt lanserade vårt manifest för hur fler människor lättare ska kunna förverkliga sina villadrömmar. Design, arkitektur och heminredning är på allas läppar samtidigt som det byggs som aldrig förr. Bara i år färdigställs över 10 000 villor i Sverige av människor som därmed förverkligar något slags dröm. Men hur många av dessa villor kan verkligen kallas drömhus? Och hur många av dem kommer att betraktas som fantastiska villor även av kommande generationer?

”Vi på Kjellgren Kaminsky Architecture har analyserat samtliga villor som varit publicerade i tidskriften Arkitektur under det senaste decenniet. Vi har även blickat tillbaka på tio år av vår egen verksamhet och dragit lärdomar från de projekt och processer vi har arbetat med. Utifrån detta underlag har vi kokat ned sex punkter som vi menar är de viktigaste för att skapa riktigt bra villa-arkitektur. Dessa punkter utgör det manifest för drömhus som vi presenterar i samband med årets Hem, villa och bostadsrätt-mässa.”

  • Status : Färdigställt 2017
  • Client : Hem, villa och bostadsrätt
  • Site : Stockholm och Göteborg
  • Team : Joakim Kaminsky, Fredrik Kjellgren, Francesca Suaria, Caroline Csemiczky, Mikael Stenberg, Aimee Mackenzie, Eugenio Pizzo, Arianna Boccalatte
  • Project's Link : Hem, villa och bostadsrätt

Related Projects