Overview
I Linköpings nya stadsdel Vallastaden har Kjellgren Kaminsky Architecture uppfört ett radhus som uppnår passivhusstandard med fyra lägenheter. Likt fyra kusiner är de lika men olika. Radhuset består av fyra volymer som skiljer sig åt i form och fasadmönster. Släktskapet är synligt i fasadplattornas kulörer och uttryck. I anslutning till varje lägenhet finns en liten förträdgård med cykelförråd samt en trädgård med uteplats och förråd för bland annat utemöbler. Förrådsbyggnaderna har sedumtak och fasaden är behandlad med ett miljövänligt kiselbaserat skydd och kommer gråna med åren. Lägenheterna har en flexibel tredje våning med hög takhöjd som kan användas som ateljé, lekrum eller ytterligare sovrum. Varje lägenhet har ett eget tema som syns i kök- och badrumsinredningen.
  • Status : Färdigställt 2017
  • Client : Stångåstaden
  • Partners : NCC, Hanelko AB, Caverion, VML-Konsult
  • Sustainable : Passivhusteknik, Robusta material
  • Site : Vallastaden, Linköping
  • Team : Fredrik Kjellgren, Joakim Kaminsky, Jenny Nyström, Mikael Rehnmark
  • Project's Link : Passivhusradhus i Vallastaden

Related Projects