Overview
When Ulricehamns tourist office and city museum grew too large for their facilities the municipality asked us to create a new building combining the two programs. The building was designed as a passive house, making it the first museum in the world built with this technique. The circular plan of the building both refers to the context of the site, maximizes the view for the neighboring apartments and is a good starting point for an energy efficient house.
  • Status : Idea
  • Client : Ulricehamns Municipality
  • Sustainable : Passive house, green roofs, solar panels
  • Programme : Visiting Centre (1000 sqm)
  • Site : Ågatan, Ulricehamn
  • Team : Fredrik Kjellgren, Joakim Kaminsky, Daniel Andersson, Oscar Arnklitt
  • Project's Link : Slideshow Visiting Centre

Related Projects