Overview
In Linköping's new district of Vallastaden, Kjellgren Kaminsky Architecture has built a townhouse that achieves a passive house standard with four apartments. The townhouse consists of four volumes that differ in shape and facade patterns. The relationship is visible in the colours and expressions of the facade plates. In addition to each apartment there is a small courtyard with bicycle storage and a garden with patio and storage room for outdoor furniture. The storage buildings have green roofs and the façade is treated with an environmentally friendly wood protection and is grayed out over the years. The apartments have a flexible third floor with high ceilings that can be used as studio, playroom or additional bedroom. Each apartment has its own theme that is seen in the kitchen and bathroom furnishings.
  • Status : Completed 2017
  • Client : Stångåstaden
  • Partners : NCC, Hanelko AB, Caverion, VML-Konsult
  • Sustainable : Passive house technology
  • Site : Vallastaden, Linköping
  • Team : Fredrik Kjellgren, Joakim Kaminsky, Jenny Nyström, Mikael Rehnmark
  • Project's Link : Passive Townhouses in Vallastaden

Related Projects